Visita virtual al Museu Faller d’Alzira, una forma distinta de viure les falles

Les falles ens arriben a Alzira també de forma virtual. Riberana, el reporsitori digital de patrimoni de la Ribera Alta, oferix una visita guiada pel Museu Faller d’Alzira. Una iniciativa sorgida en temps de pandèmia perquè la ciutadania poguera seguir gaudint de les falles des de casa.

Es tracta d’una ruta virtual amb fotos 360º que integra també imatges, vídeos i textos, fent un recorregut per la indumentària, la gastronomia, la pirotècnica, els llibrets, la música o el procés creatiu de les falles. Víctor Rey, tècnic de digitalització de la Mancomunitat de la Ribera Alta, explica que esta proposta interactiva intenta universalitzar part del nostre patrimoni.

La ruta virtual compta amb 13 panoràmiques per a les quals han fet falta més de 3.000 fotos, per tal d’aconseguir una alta definició. Està disponible en cinc idiomes i oferix 32 punts d’informació sobre els diferents elements de la festa. Esta proposta virtual seguix el recorregut del Museu Faller d’Alzira i, per tant, l’usuari pot detindre’s en qualsevol punt del seu interés.

Es pot accedir a esta visita virtual al Museu Faller d’Alzira a través del web riberana.es.

Deixa un comentari