Xúquer Viu demana a les administracions que no transvasen aigua del Xúquer al Vinalopó.

Xúquer Viu reclama a la Generalitat i a Govern Central no transvase aigua del Xúquer al Vinalopó. Actualment es tracta d’un transvasament que envia l’aigua sobrant del Xúquer però des d’estes administracions s’estaria plantejant fixar una quantitat periòdica d’aigua a transvasar.
Des de l’organització de defensa del riu denuncien que este enviament d’aigua al Vinalopó suposaria una vulneració de la Directiva Marc de l’Aigua que obliga al bon estat ecològic del les masses d’aigua per al 2027. Esta directiva és una de les condicions que va fixar la Unió Europea per a finançar les obres del transvasament. En cas de no fer-ho les administracions haurien de tornar els 120 milions d’euros que ja han arribat d’Europa. Per acomplir haurien de tancar-se pous i així acomplir el cabal ecològic a l’Albufera. Escoltem Paco Sanz, portaveu de Xúquer Viu:
XUQUER VINALOPO 1 – Paco Sanz
Per això demanen que no es deixen portar per les puntuals pluges dels últims mesos per decidir el transvasament, que podia afectar-lo fins al 2031. Consideren que el cabal ecològic és insuficient en varies zones del riu. Per exemple en els últims 4 quilòmetres del riu que és tan sols de l’1 per cent del que porta el riu en règim natural.

Deixa un comentari