AVA recorda la importància de l’agricultura per a l’abastiment de la societat

En el dia mundial de l’agricultura, l’Associació Valenciana d’Agricultors recorda la importància que té el camp en l’abastiment de les persones i lamenta que no es valore per part de les autoritats. AVA assegura que el nostre país és el punt roig d’Europa pel que fa a l’abandonament de terres i el deteriorament medi ambiental. Al parer d’AVA les polítiques agràries actuals expulsen del camp als agricultors i ramaders.

En este sentit, AVA critica les restriccions de l’Estat espanyol en matèries fitosanitàries que impedixen el control de les plagues. A més a més, l’associació denuncia els acords amb països tercers que ens fan arribar productes en condicions en competència deslleial i que no complixen amb els mateixos estàndards exigits a nivell europeu. L’associació afirma que dependre de l’alimentació de països tercers en crisis com la covid-19 podria ocasionar problemes de desproveïment.

Altres problemes que té l’agricultura valenciana, afirma l’Associació són les superpoblacions de fauna salvatge, els robaments agraris i la gestió hídrica. Escoltem el president d’AVA-ASAJA, Cristobal Aguado, en l’Informatiu.

Ir a descargar

Deixa un comentari