Vicent Alonso presenta un estudi sobre la música polifònica a Alzira

“Aproximació a la Música Polifònica a Alzira” és un estudi del filòleg alzireny Vicent Alonso, que es presenta ahir al cercle alzireny La Gallera. El llibre conta la historia d’Alzira des del segle XV fins a l’actualitat a través de les diverses composicions musicals que es feien a la parròquia de Santa Caterina.
L’autor Vicent Alonso ha partit de la la documentació consultada en l’Arxiu Municipal d’Alzira i amb esta documentació ha construit un relat històric al voltant de la música que es feia a la parroquia de Santa Caterina. Precisament el rector de Santa Caterina destacava l’interés d’este llibre per a conèixer i contextualitzar la historia d’Alzira. Enric Masià expressava així la seua admiració.

Alonso no sols fa un repàs a la historia alzirenys lligada a la música, sinó que aporta també la documentació històrica en que es base el seu estudi. Un estudi que ens desvela-la la importància d’Alzira en el context de les distintes èpoques, una ciutat que comptava amb els millors orgues de la Corona d’Aragó, per exemple. Instrument que Alonso voldria que es recuperarà per a Santa Caterina. Vicent Alonso.

Deixa un comentari