Diverses cooperatives de la comarca s’unixen a la vaga del sector de recol·lecció de cítrics

Hui comença la vaga indefinida en el sector de recol·lecció de cítrics convocada pels sindicats després de les negociacions amb la patronal. UGT FICA i Comissions Obreres Indústria del País Valencià es reuniren ahir amb la patronal en el Tribunal d’Arbitratge en un matí de negociacions sobre l’increment salarial. Les grans cooperatives de la comarca ja s’han unit a la vaga.

La vaga es va convocar la setmana passada i hui s’ha fet efectiva després que la patronal modificara la seua posició inicial solament en un 0,3%. Els sindicats consideren insuficient este increment del 6,3% en quatre anys per al salari a estall. Delia García, responsable del sector agrari i manipulat hortofrutícola d’UGT FICA PV, explica que este increment s’allunya molt de l’11% que demanen els sindicats.

La patronal també vol que l’ordre d’antiguitat no es faça individualment sinó per quadrilles, manifestant problemes organitzatius en les empreses. Els sindicats s’oposen a modificar en el conveni col·lectiu l’antiguetat, un dret adquirit fa més de 30 anys.

A la Ribera, s’espera un 90% d’adhesió a la vaga, que continuarà demà si no hi ha notícies de la patronal. Les cooperatives més grans ja han aturat la seua activitat, així com algunes de les més menudes.

Deixa un comentari