A l’agost La Ribera va doblar l’atur respecte a l’estiu previ a la pandèmia

L’atur registrat a la comarca ha augmentat en 614 persones, el que suposa un 3,75% d’aturats mes que al juliol. En total, són 18.205 les persones que composaren les cues de l’atur a la Ribera A lta durant el més d’agost, 4242 d’elles només a la ciutat Alzira. Des de UGT critiquen que l’ocupació continua lligada a la temporalitat.

Segons les dades recollides pel Servei Labora, la Ribera Alta ha registrat 73 persones menys a l’atur que al mateix periode de l’any passat. En percentatge, es tracta d’un lleuger descens de només un 0,15% respecte a l’agost de 2020. Les dades, per tant, mostren la lenta recuperació de l’ocupació davant els efectes de la pandèmia. Si comparem amb dades d’agost de 2019, enguany l’atur s’ha doblat. Este agost, la comarca ha registrat 8.945 persones més a l’atur que a l’agost pre-pandèmic.

La UGT assenyala que encara no s’albira una recuperació económica. A més, per al sindicat estes dades revelen que al mercat laboral persisteixen els mateixos problemas previs a la pandemia. Estos són l’estacionalitat i la temporalitat. Raül Rosello, secretari d’UGT a La Ribera, veu necessari un canvi de model productiu.

A la ciutat d’Alzira, l’atur ha augmentat en 170 persones durant el mes d’agost, amb un total de 4242 persones a l’atur. En termes interanuals, les dades no presenten quasi variacions respecte a l’agost de 2020. En canvi, l’atur ha estat un 15% major que a l’agost del 2019, abans que començara la crisis sanitària. D’altra banda, de les persones aturades al municipi, 2644 van ser dones, més del 60% del total.

Pel que fa al sector d’activitat, el sector serveis continua acumulant el gros de l’atur, amb 11.459 persones aturades durant este agost, una xifra que representa més del 60% de l’atur total registrat a la Ribera Alta. L’únic sector en el qual l’atur continua a la baixa és el de l’agricultura on el número d’aturats ha passat dels 1944 del juliol als 1645 a l’agost.

Deixa un comentari