Alzicoop tanca l’any 2022 amb un increment del volum total de quilos però una disminució de la fruita destinada al comerç

Alzicoop ha tancat l’any 2022 amb un increment de l’11% del volum total de quilos, tot i que els quilos de fruita destinada a la comercialització han disminuït en un 31%. Estes dades es van presentar ahir a l’assemblea general d’Alzicoop, que va reunir al voltant de 150 persones per donar compte del balanç econòmic i social del 2022.

La cooperativa alzirenya fa un balanç positiu de la campanya en relació als preus, però negatiu en relació als quilos, ja que la fruita no comercial s’ha incrementat en un 300%. Des d’Alzicoop, assenyalen la necessitat de revertir este desequilibri, que ha provocat que la xifra final de la cooperativa caiga en un 12%. No obstant, el conjunt d’Alzicoop i Materna presenta un resultat consolidat positiu de 38.600€.

A l’assemblea, es passaren les liquidacions reals d’esta campanya en varietats com la Satsuma, la Clemenvilla o la Clementina, amb el beneplàcit dels socis. El president Francisco Clari va animar els socis a fer qualitat i a no abandonar els camps. També hi va haver espai per conversar sobre les novetats de la PAC, el quadern digital i el Sistema Informàtic d’Explotació, que introduixen canvis importants per a l’agricultor valencià.

Deixa un comentari