Alzira acull hui la fira ‘Suma’t a la formació professional’ per posar en valor les possibilitats de l’FP

Alzira és seu hui de la primera fira comarcal de formació professional. ‘Suma’t a la Formació Professional’ estarà fins a les sis de la vesprada a la Plaça Major de la ciutat. Un espai amb 50 estands de centres i empreses de la Ribera Alta i Baixa que té per objectiu dibuixar les oportunitats que oferix la formació professional a la nostra comarca.

La Plaça Major d’Alzira acull hui des de les deu del matí cinquanta estands dedicats a la formació professional. Amb la col·laboració de centres de formació professional, empreses, institucions com Labora, sindicats i oenegés, la fira pretén ser un punt de trobada de totes les alternatives que oferix la formació professional per posar-la en valor i eliminar l’estigma que arrastra. Diego Gómez, alcalde d’Alzira, posava de relleu la importància de celebrar esta fira a Alzira per vertebrar el territori i fer entendre a la nostra joventut que és possible desenvolupar la formació interna i personal des del punt de vista professional.

Esta jornada arriba en un context en què la demanda de perfils professionals creix. La formació professional oferix l’oportunitat de treballar la incorporació al mercat laboral des de la base, convertint els centres d’FP en cantera d’alumnat per a cobrir llocs de treball que a dia de hui estan quedant descoberts. L’alcalde d’Alzira repassava la programació de la fira per posar de manifest quines són aquelles professions on a hores d’ara falta personal qualificat: professionals hospitalaris, hostaleria, turisme, activitats físiques i esportives, activitat agrària, electricitat, comerç i marketing, energia, imatge personal, informàtica i comunicació, instal·lació i manteniment o serveis a la ciutadania com la cura de les persones majors.

Deixa un comentari