Alzira acull la presentació del projecte Canya a la Canya que afecta 13 municipis de la Ribera
El projecte pretén acabar amb la canya com a espècie invasora del Xúquer i retornar el riu a la ciutadania

El projecte ‘Canya a la canya’ per acabar amb l’espècie invasora que amenaça el riu Xúquer rep finançament europeu per implantar-se als 13 municipis de Consorci de la Ribera, entre ells Alzira. Una iniciativa ja encetada a la nostra localitat i que ara s’estén al llarg de més de 50 quilòmetres de riu al seu pas pels municipis colindants.

El projecte compta amb una ajuda de quatre milions d’euros dels fons europeus Next Generation a través de la Fundación Biodiversidad del Ministeri per a la Transició Ecològica. En esta iniciativa col·laboren el Consorci de la Ribera, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, la Direcció General del Medi Natural de la Generalitat Valenciana, les Mancomunitats de la Ribera Alta i Baixa i la Fundació Limne, així com els ajuntaments dels 13 municipis participants. L’objectiu, recuperar el riu Xúquer perquè torne a ser de totes i tots.

A hores d’ara, el projecte està en període de redacció i s’espera que les tasques d’eliminació de canya i recuperació del paisatge comencen després de l’estiu, fins a desembre de 2025. Esos treballs de recuperació del bosc de Ribera i minimització dels riscos d’inundació aniran acompanyats d’accions de participació ciutadana, com els més de 700 tallers educatius programats.

Deixa un comentari