Alzira commemora hui el Dia Internacional de les Dones amb la lectura del manifest institucional i una manifestació esta vesprada

Amb el compromís de l’Ajuntament d’Alzira de lluitar contra la desigualtat, la violència de gènere i qualsevol tipus de discriminació finalitzava la lectura del manifest institucional en commemoració del Dia de les Dones, que ha tingut lloc este matí a la Plaça del Carbó. L’actuació musical d’Isabel Medán i Lucas Ibáñez ha inaugurat l’acte. A continuació, l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez i les regidores Sara Garés i Gemma Alós, en representació de l’Ajuntament, han llegit el manifest.

La lectura del manifest començava incidint en el caràcter reivindicatiu d’esta data en un context de vulneració dels drets de les dones a nivell internacional. La regidora Sara Garés assegurava que el masclisme continua vigent. La regidora Gemma Alós feia referència a la bretxa salarial i la pobresa a què es veuen abocades les dones. Així mateix, reconeixia els treballs de cura, essencials per a construir les nostres societats però invisibilitzats. Assegurava que les administracions públiques han de treballar perquè les polítiques públiques tinguen perspectiva feminista i que encara queda molt per fer.

Enguany per primera vegada s’ha realitzat una foto des del balcó de l’Ajuntament amb els centenars d’assistents i la pancarta “Lluitem pels drets de les dones”.

I per la vesprada, el col·lectiu 8M d’Alzira, format per huit associacions i col·lectius alzirenys, se suma a la commemoració amb una manifestació a les sis i mitja. La  manifestació eixirà des de la plaça Major, seguint pel carrer Pérez Galdos, Plaça Alacant, Avinguda del Parc, Hort dels Frares i de tornada a la Plaça Major, on es llegirà un manifest.

Des del col·lectiu 8M, recorden que este dia té un caràcter commemoratiu perquè partix d’un fet tràgic. En 1857, unes obreres textils en Nova York van protestar per les condicions de misèria en les quals treballaven i, com a conseqüència, les tancaren en la fàbrica i les cremaren vives. Amelia Blanquer, integrant del col·lectiu 8M, assegura que hi ha molt motius per mobilitzar-nos.

Deixa un comentari