Alzira rep el segell “Mi sól” per fomentar les comunitats energètiques

Alzira ha estat guardonada per fomentar la sostenibilitat i l’autoconsum d’energies renovables. La capital de la Ribera és un dels 11 municipis que han rebut el segell “Mi sól” atorgat per La Conselleria D’Habitatge y l’Associació Valenciana d’Empreses del Sector de l’Energia (AVAESEN).

El regidor de Medi Ambient, Pep Carreres, es va desplaçar ahir a València per a rebre el guardó en mans de la Directora General d’Innovación Ecológica en la Construcció, Nuria Matarredona. El lliurament de guardons va coincidir amb la presentació de l’informe d’Autoconsum i Comunitats energètiques locals, elaborat per la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica en col·laboració amb AVAESEN. Segons l’associació empresarial, l’enquesta presentada constata les barreres a la instal·lació d’energia renovable. Al 60% dels habitants de la Comunitat Valenciana els preocupa l’origen de l’energia i un 50% es planteja la possibilitat d’instal·lar energies renovables als seus habitatges. No obstant, només un 5% de la població ho ha fet.

Precisament amb el lliurament del segell “Mi sól”, la conselleria reconeix a l’Ajuntament d’Alzira la seua labor de difusió i conscienciació per a apropar les energies renovables a la població. Alzira ha estat pionera en la creació de comunitats energètiques locals amb la instal·lació d’autoconsum solar en edificis municipals. L’alcalde d’Alzira ha valorat este segell com una oportunitat per a continuar endavant amb la creació de comunitats energètiques al municipi, precisament ara, amb la distribució dels pressupostos de la Generalitat i els fons europeus a debat.

Deixa un comentari