Alzira sufoca tres incendis simultanis al camí del Xavegó, la Muntanyeta de Sant Salvador i el pont de l’Estret

Les sospites apunten, segons l’Ajuntament d’Alzira, que es tracta de tres focs provocats de manera intencionada. L’alerta als serveis d’emergència es va realitzar a les 22 de la nit d’este passat diumenge, 25 d’octubre i els Bombers, el VACIF i la Policia Local van aconseguir extingir l’últim foc al voltant de la 01:00h de la matinada.

Tot i això, els bombers van haver de quedar vigilant, segons informen des del consistori, que cap dels focs reviscolaren durant la nit. I és que la nostra ciutat es trobava en alerta per risc extrem d’incendi a causa del vent, la qual cosa suposava un factor condicionant per al desenvolupament dels focs. De fet, l’incendi més alarmant va ser l’últim, al Pont de l’Estret, pel perill que el vent poguera espentar-lo fins les urbanitzacions Valletes de Gall i les Valletes de Bru. La zona més afectada ha sigut el Xavegó, encara que només s’han cremat matolls, i la menys danyada, la Muntanyeta de Sant Salvador, on la Policia Local va poder apagar les flames amb l’ajuda d’extintors.

Així doncs, per la proximitat dels incendis, es dedueix, afirmen des del Voluntariat d’Alzira Contra Incendis Forestals, que la responsabilitat siga d’una mateixa persona. Cal recordar a la ciutadania que encara que estem en tardor, en les últimes setmanes hem estat en repetides ocasions en preemergencia roja d’incendi forestal. De fet, el Centre de Coordinació d’Emergències ha decretat el nivell de risc extrem per risc d’incendi també per a hui, dilluns 26 d’octubre, pràcticament a tota la Comunitat. En estes condicions està prohibit fer qualsevol tipus de crema agrícola. Escoltem l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez i la regidora de seguretat, Sara Garés, en l’informatiu:

      informatiu-migdia-26-d-octubre-2020_md_58440971_wp_1
Ir a descargar

Deixa un comentari