Alzira va ser ahir la ciutat escollida per a presentar els treballs de l’Agenda Urbana Valenciana

La jornada d’ahir és una de les quatre jornades que la Generalitat organitza per tal d’elaborar propostes i línies d’acció de la futura Agenda Urbana Valenciana. A hores d’ara, Alzira és un dels nuclis de població que ja té l’agenda redactada i amb projectes en marxa. A la jornada d’ahir, es debatiren i presentaren propostes al voltant d’un dels sis eixos que conformen la planificació de les ciutats de cara a un futur més sostenible. El tema va ser la qualitat urbana i la salut, és a dir dissenyar ciutats que afavorisquen la salut de les persones, un tema que ha cobrat importància arran de la pandèmia. Ho explicava la secretària autonòmica de Política Territorial, Immaculada Orozco.

A la jornada participaren tècnics i empreses que estan dissenyant agendes urbanes com la d’Alzira i també el catedràtic Jose Fariña, un dels redactors de l’Agenda Urbana Espanyola. Segons explica la secretària autonòmica, l’agenda urbana autonòmica pretén ser un paraigua perquè els municipis que no tenen capacitat de fer-la puguen acollir-se i tinguen pautes. A la Ribera, sols Castelló i Alzira compten ja amb l’agenda urbana.

L’agenda urbana permetrà els municipis aconseguir fons europeus i estatals per tal de dur a terme els seus projectes. En el cas d’Alzira, un d’estos projectes és la urbanització del Torretxó Baix d’habitatges sostenibles de lloguer, dissenyat a través d’un projecte que rebrà el finançament de prop d’un milió d’euros al llarg dels pròxims anys, de la mà de la Generalitat a través de fons europeus.

Deixa un comentari