Amnistia Internacional presenta la seua campanya “Protegim la protesta”

Amnistia Internacional comença la campanya “Protegim la protesta” per a fer front a l’amenaça mundial que està rebent el dret a la protesta pacífica. Esta campanya és la que marcarà les accions d’esta associació pels drets humans en els actes que realitzen en els pròxims anys.
Des de l’associació consideren que cada vegada més els diferents estats estan adoptant mesures restrictives contra la protesta. Apagons d’internet, l’ús indegut de la força o l’expansió i legalització de la vigilància son algunes d’estes maneres de anar contra este dret. A més han pogut documentar l’ús d’armes cada vegada més fortes contra les protestes des de l’any 2000.
A països com Xile o França s’utilitzen a dia de hui vehicles militars, canons de so o bales de goma. A Myanmar, fins i tot, les forces armades foren enviades contra els manifestants al 2021.
Esta escalada de la violència i la manera de tractar a la població és, per a l’associació, especialment perillosa en un moment de fortes protestes com el MeToo, el Black Lives Matter o les diferents protestes contra el canvi climàtic.

Deixa un comentari