Apadrinament lector, el programa de foment de la lectura del CEIP l’Alborxí

L’alumnat del col·legi l’Alborxí continua fomentant la lectura entre els xiquets i les xiquetes amb l’apadrinament lector. Mitjançant les sessions d’animació a la lectura que es fan habitualment al centre, els alumnes de sisé s’encarreguen d’acompanyar en la lectura un xiquet o xiqueta de primer de primària. L’objectiu és mantindre l’hàbit lector en totes les etapes de primària.

Per a treballar de manera efectiva, es formen parelles lectores que seleccionen un llibre i el lligen còmodament en un racó de la biblioteca, del pati o d’altres estàncies. A més, l’alumnat de sisé porta mantes, estores i altres objectes per a fer més agradable l’escenari de lectura.

L’experiència resulta molt satisfactòria per a tots, perquè els xiquets i les xiquetes de primer lligen més d’un llibre i perquè el diàleg que intercanvien entre els uns i els altres resulta molt motivador i educatiu. L’experiència es repetirà en un futur pròxim amb l’únic objectiu d’explorar el plaer de la lectura en paper en un món digital com l’actual.

Categories Educació

Deixa un comentari