AVA-ASAJA alerta de l’entrada d’una nova plaga des de Sudàfrica que pot afectar la nostra agricultura

L’Associació Valenciana d’Agricultors demana màxima prevenció contra una plaga de trips de Sudàfrica que ja afecta cítrics, caquis i alvocats a Andalusia i Portugal. AVA-ASAJA sol·licita a la Generalitat Valenciana la màxima prevenció i rigorositat a fi d’evitar la introducció d’esta perillosa plaga a l’agricultura autonòmica.

A Andalusia, la plaga afecta a hores d’ara tarongers, mandarins, caquis, alvocats, maduixes, gerds i nabius. Així mateix, Portugal acaba de confirmar la presència de Scirtothrips aurantii en mandarina, llima, poma, arbustos sempreverds i nabiu silvestre. Durant la present campanya, tècnics d’AVA-ASAJA han constatat una afecció superior al 60% en camps de Huelva.

L’Associació Valenciana d’Agricultors també advertix d’una altra plaga detectada a Alacant en 2016, Scirtothrips dorsalis. Esta plaga es troba en procés d’erradicació dins de la zona demarcada per la Generalitat Valenciana, que ha establert mesures fitosanitàries obligatòries i la prohibició d’eixida de material vegetal. L’associació agrícola reitera la necessitat de prendre precaucions contundents perquè esta plaga de trips pot afectar cítrics, vinya, pimentó i altres produccions.

Deixa un comentari