AVA-ASAJA demana als comerços i consumidors que donen prioritat a les taronges espanyoles i valencianes

L’arribada de partides de taronges procedents d’Egipte a alguns magatzems espanyols, sobretot valencians, ha alçat preocupació en l’Associació Valenciana d’Agricultors. Des de l’associació agrària, es reclama als consumidors que compren productes d’ací i que es controle l’etiquetatge als comerços.

Malgrat la forta disminució de collita citrícola, l’associació agrària ha detectat en els últims dies que alguns comerços privats estan introduint carregaments de tercers països, quan ací encara hi ha. L’objectiu és guanyar marges comercials i utilitzar-los per a pressionar els preus en origen dels cítrics locals a la baixa. La major quantitat de fruits importats en esta segona meitat de la campanya són taronges egípcies, encara que també consten taronges de Turquia i mandarines del Marroc. Per això AVA demana als comerços i als distribuïdors que controlen l’etiquetatge i que donen prioritat a les taronges valencianes i espanyoles.

Cristobal Aguado, president d’AVA, també reclama a l’Administració controls exhaustius en l’etiquetatge dels cítrics perquè el país de procedència estiga identificat clarament. I sobretot llança un  missatge a les persones consumidores perquè adqurisquen productes d’ací, en especial, els cítrics valencians.

Deixa un comentari