CEPAIM treballa a Alzira en un programa per acollir les víctimes de la guerra d’Ucraïna i altres conflictes

Alzira és una ciutat d’acollida i un àrea de protecció internacional. Entitats com la Creu Roja o Cepaim treballen en este sentit per tal d’acollir les persones que provenen d’una guerra, com és el cas de les persones ucraïneses. Cepaim actualment treballa a Alzira en un programa per acollir les víctimes d’esta guerra i d’altres.

Cepaim duu acollint persones ucraïneses des del 2017. Actualment compta amb deu, huit van vindre a conseqüència del conflicte bèlic i dos ja estaven en el sistema d’acollida. Amb estes persones, s’aplica la protecció temporal, un reglament que es posa en marxa quan es preveu el desplaçament massiu de persones provinents d’un conflicte que els obliga a fugir del seu país.

Les persones sol·licitants de la protecció temporal disposen durant un any del permís de residència i del permís de treball. Una protecció prorrogable fins a tres anys si no canvien les circumstàncies, com és el cas de la guerra d’Ucraïna, que encara continua. A  més de refugiats ucraïnesos, també a Alzira s’acull gent d’altres països en conflicte, com Mali. José Manuel Cañas, treballador social de Cepaim, explica que el procés de migrar és molt difícil en tots els casos.

Anualment, a través d’este programa de protecció internacional de Cepaim, s’ha treballat amb 240 persones immigrants, ja siga a través dels pisos d’acollida o qualsevol dels serveis que oferix esta fundació a Alzira.

Deixa un comentari