Comencen les obres de reparació i condicionament de les pistes forestals del paratge natural municipal Murta-Casella

Compartix la notícia

Alzira comença les obres de reparació i condicionament de les pistes forestals del paratge natural municipal “Murta- Casella” que han estat afectades per les pluges torrencials dels passats anys. les obres suposaran una inversió de 159.866 euros i es realitzaran en els pròxims tres mesos.

Estes obres estan subvencionades per la Secretaria d´Estat per a les Administracions territorials que convocà ajudes per danys en infraestructures municipals i xarxa viaria de les entitats locals provocades per les pluges torrencials.

Les obres, que afecten a pràcticament la totalitat de les pistes forestals de la finca municipal de la Murta i a la pista de la font del Garrofer de la finca de la Casella, consisteixen en l’estabilització del ferm, neteja de cunetes i passos d’aigua, i també en la restauració dels punts erosionats entre altres. D’esta manera s’aconsegueix millorar l’accessibilitat tant per als visitants com per als mitjans de prevenció i extinció d’incendis forestals, creant-se una xarxa de pistes forestals capaç de suportar el pas de vehicles pesats com els camions de bombers que permet millorar la resposta en cas d’emergència.

En funció de la programació de l’obra que anirà executant-se per trams, s’anirà restringint l’accés a diferents sectors del paratge natural. Aquestes talls estaran degudament senyalitzats i aniran actualitzant-se al punt de informació de la Murta on estaran disponibles als visitants. Cal tindre en compte que degut al bon estat de la pista principal de la Murta, no s’actuarà en la mateixa i per tant l’accés normal a l’entorn del Monasteri no estarà limitat en cap moment.

Compartix la notícia

Deixa un comentari