Comença el tractament contra la mosca negra i el mosquit tigre

Ahir va començar el tractament aeri contra la mosca negra. Degut a la gran quantitat d’este mosquit que s’ha detectat al riu Xúquer el Consorci de la Ribera ha disposat després de la reunió mantinguda ahir amb la Conselleria de Sanitat, complementar els tractaments terrestres que s’havien fet fins ara amb tractaments aeris amb helicòpter per tractar els lloc on l’orografia, el caudal o la vegetació dificulten l’arribada de manera terrestre.

El tractament s’executarà en diferents llocs del cabdal del riu des de Tous fins la desembocadura de Cullera i emprarà un producte biològic completament selectiu que sols afecta a larves de mosquits i mosca negra. Un producte completament respectuós amb la resta de la fauna del que s’empraran vora 5000 litres.

Este tractament aeri s’executa fins un contracte que consòrcia 46 municipis de la Ribera que han aconseguit coordinar els seus esforços a través de la mancomunitat tenint en compte que els adults de mosca negra són grans voladors que poden recórrer més de 20 km en un vol i que les actuacions contra la plaga han de fer-se d’una manera global i coordinada.

Una situació la de les plagues de mosca negra i mosquits que s’ha convertit en una alarma social i sanitària i que comporta greus molèsties entre la població.

 

Imatge Riberaexpress

Deixa un comentari