Conselleria de Sanitat autoritza els tractaments aeris contra la mosca negra

La Conselleria de Sanitat s’ha compromés a autoritzar els tractaments aeris contra la mosca negra en algun punts del riu Xúquer. Aquest és el principal resultat de la reunió mantinguda ahir per representants del consorci de la Ribera amb la Secretària Autonòmica de la Conselleria de Sanitat Isaura Navarro i la Directora de Salut Pública Ana Garcia davant la proliferació d’esta plaga en la nostra comarca.

A la reunió mantinguda fa dos dies, que tenia com a objectiu acordar mesures per a pal·liar les conseqüències de l’increment d’este vector, es va arribar finalment al compromís per part de la Conselleria d’autoritzar tractaments aeris que es sumaran als que ja estaven previstos. Així ho contava als micròfons d’Alzira Ràdio Diego Gómez, alcalde d’Alzira.

A més d’aquesta mesura, la Conselleria assumeix també el compromís d’encetar una línia pressupostària específica per a subvencionar als municipis a partir de 2020 les actuacions contra la mosca negra, i campanyes de sensibilització i informació. Darrerament s’ha assentat també la idea de implicar la universitat  per tal de fer el seguiment científic de l’evolució de vectors.

Totes mesures contra una situació que, en paraules de l’alcalde d’Alzira, és un greu problema que afecta la salut pública i que per tant és necessari fer una reunió a final de mes per a valorar els resultats d’estes accions.

L’alcalde d’Alzira Diego Gómez ha explicat també que es tracta d’una problemàtica que requereix d’accions conjuntes i de l’ajuda de les administracions.

Deixa un comentari