Direcció General de l’Aigua prioritzarà la solució al Pont de Xàtiva en les obres per evitar la inundabilitat d’Alzira

El Director General de l’Aigua, Manuel Aldeguer, s’ha compromés amb la Federació d’Associacions de Veïns d’Alzira a prioritzar l’actuació sobre el Pont de Xàtiva per acabar amb l’estretament del Barranc de la Casella.  D’esta manera, els cinc milions que hi ha al pressupost general de l’estat per acabar amb la inundabilitat en Alzira es destinaran a esta qüestió.

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer ja té prevista l’actuació des del Pont de Xàtiva fins el Xúquer. Enguany, l’estat destina ens el pressupostos cin milions d’eureos a la Generalitat Valenciana per ampliar el Barranc de la Casella. Segons ha explicat el portaveu de la Federació d’Associacions de Veïns,  Voro Pérez, si el que provoca les inundacions és l’estretament del pont, s’ha de redissenyar l’enllaç CV-50 amb l’avinguda de Carcaixent. Tema que serà prioritari per al Director General de l’Aigua, segons assegura Pérez.

Segon el president dela Federació, mentre no es derogue la protecció al molí que hi ha a la vora del Casella per ampliar el barranc, l’única alternativa és guanyar-li l’espai de l’actual mota, per la qual cosa, la CV-50 hauria de mantindre la cota de 21 metres. Sols es coneix l’alternativa proposada per TYPSA d’eliminar el pas elevat de la CV-50, substituint-lo per una nova rotonda que ocuparia l’espai que queda dins del carril de desacceleració per accedir a Alzira per Sant Judes.

Deixa un comentari