El col·legi Tirant lo Blanch també s’apunta a l’energia solar

L’Ajuntament d’Alzira ha rebut una subvenció de la Diputació de València a través del pla Reacciona, per convertir el sostre del col·legi Tirant lo Blanch en una central solar fotovoltaica.

Este serà el tercer centre de primària que acollirà plaques solars al seu sostre per a generar energia solar neta i generar un estalvi energètic i econòmic. En el cas del Tirant lo Blanch, la central fotovoltaica tindrà un cost de poc més de trenta mil euros i serà subvencionada al 85% per la Diputació de València. S’espera que a principi d’any es licite.

Esta nova central fotovoltaica forma part de l’objectiu de la transició energètica utilitzant els sostres d’edificis municipals que impulsa la Regidoria de Medi ambient. Recordem que este mes de novembre, s’han tret a licitació les dos centrals d’energia solar que s’instal·laran als sostres del Federico García Sanchiz i Gloria Fuertes, que generaran energia també per al García Lorca , Ausiàs March i Pintor Andreu. Se sumen a les plaques instal·lades a l’escola d’adults i al Centre de Participació Ciutadana.

D’altra banda, també la Conselleria ha apostat per la instal·lació de plaques fotovoltaiques als instituts de la Murta i el Luís Suñer, unes instal·lacions que segons explica Pep Carreres, regidor de l’àrea, revertiran l’energia sobrant a la xarxa municipal.

Deixa un comentari