El Consistori demana prevenció este estiu per evitar els incendis forestals

Compartix la notícia

L’Ajuntament d’Alzira llança una campanya informativa sobre prevenció d’incendis forestals. El lema serà “Cuidem el nostre tresor natural” i pretén incrementar les precaucions. La campanya informativa està adreçada a tots els grups socials que viuen i gaudixen del nostre territori i, especialment, a agricultors, senderistes, cicloturistes o propietaris de cases en terreny forestal.

El regidor de l’àrea de Medi Ambient, Pep Carreres, ha manifestat que amb la tornada a l’activitat després del llarg confinament, i a causa de les abundants pluges dels últims mesos, a tots ha sorprés a tots l’exuberància de la vegetació dels nostres espais naturals, però apunta que “cal ser conscients que tota l’abundància de vegetació forestal, a l’estiu perd la humitat i es convertix en combustible disponible per als incendis forestals” i “poden ser molt ràpids i virulents”. També recordà al plenari d’ahir que les cremes agrícoles s’han de substituir per la trituració de restes, sempre que siga possible.
Des del Departament de Medi Ambient, a més de fer vigilància amb les unitats de prevenció d’incendis forestals oficials, demanen la col·laboració de la ciutadania per extremar la cura amb el patrimoni forestal del nostre terme municipal, ja que afirma que “la resposta davant l’imminent perill d’incendi és responsabilitat de tots”. Carreres ha assegurat que “no es permetran cremes que no siguen segures”.

Si vols escoltar l’informatiu complet:

      informatiu-migdia-28-maig-2020_md_51514358_wp_1
Ir a descargar

Compartix la notícia

Deixa un comentari