Els riberencs paguen la taxa de reciclatge més baixa que altres comarques, així ho ha explicat al programa Mare Terra el que fora president del Consorci de la Ribera-Valldigna els últims huit anys. Salvador Montañana ha fet un balanç positiu del reciclatge a la comarca, un reciclatge que ha anat incrementant-se al llarg dels anys.
Una tona i mitja és la quantitat de residus que genera una família de la Ribera i la Valldigna a l’any i que el Consorci Ribera i Valldigna ha de separar, tractar i valorar per a convertir els residus en nous recursos. Actualment la planta de Guadassuar únicament tracta el fem anomenat de resta, és a dir el fem orgànic i tot allò que va al contenidor verd o marró. Mentre que abans sols anava a esta planta el 70,80% del fem que produíem, ara sols va el trenta per cent, la qual cosa certifica que cada vegada separem més.
Este procés de separació té un cost, la taxa de reciclatge, que suposa una mitjana de 21 cèntims al dia i que es traduïx en una taxa anual al voltant de 80 euros, que es pot reduir en 15 euros si es fa ús de l’ecoparc. Recordem que qui millor separa, menys paga i per això, es bonifica als usuaris els rebuts si duen deixalles a l’ecoparc Amb tot, tal com assegura Voro Montañana, els riberencs paguen una de les taxes més barates de la província.
El complex de la planta de Guadassuar compta amb les instal·lacions més innovadores d’Europa i amb el servei de tractament més eficient per això també el procés es tanca amb el compostatge de les deixalles, creant adob per al camp. Un compostatge de gran qualitat que es distribuïx gratuïtament als agricultors.
Ciutadans Alzira demana que l’Ajuntament es faça càrrec de la neteja dels solars adjacents al Safare...
Alzira aposta per l'ecotransició amb 'Alzira en verd', una setmana amb més de 50 activitats sobre ec...
Alzira connectarà amb un gran carril bici l’estació de RENFE amb el centre de la ciutat i el polígon...
Arriba 'Alzira en verd', una setmana amb més de 50 activitats per a fomentar l’ecotransició de la ci...