Els partits polítics expressen la seua voluntat de donar suport a l’ampliació del barranc de la Casella

El pont de Xativa va ser ahir escenari de la trobada de representants nacionals i autonòmics de tot l’arc polític per parlar de la futura solució per ampliar el barranc de la Casella. Convocats per la federació d’associacions de veïns, l’objectiu era adquirir un compromís per tal que en els pressupostos d’Espanya del 2023 hi haguera un partida finalista de 26 milions per tal d’ampliar el barranc de la Casella com a solució per la inundabilitat d’Alzira. Tot i expressar la voluntat política, finalment no va haver unanimitat en la manera de fer-ho.
La proposta sobre la que ve treballant la federació de l’associació de veïns, la enunciava així Voro Pérez que instava a que abandonaren els bandols polítics i apostaren per Alzira.
Per part de Ciutadans, Partit Popular i Compromís es manifestaren a favor de treballar per presentar una esmena conjunta o per separat perquè esta obra siga inclosa esta partida finalista als pressupostos del 2023. En el nom de Ciutadans, la diputada Mamen Peris, considerava que després de vint anys, calia passar a l’acció.
El senador del PP, Fernando de Rosa, apostava per una esmena conjunta que incloguera els 26 milions per a ampliar el barranc de la Casella i apostava per sentar-se tots junts per a decidir-ho. Considerava que no era moment de penjar-se medalles cap partit polític.
El diputat de Compromís, Joan Baldovi, recordava que al Senat el seu partit ja ho havia demanat l’any anterior. Baldoví entenia que esta obra per evitar la inundabilitat d’Alzira calia incloure-la al pressupost de 2023 i expressava que ja li haguera agradat el mateix consens ara fa uns anys quan manava el partit popular.
Ara bé, els partits que conformen el govern de l’estat opinaven distint. tant la representant del psoe com de Unidas Podemos, entenen que esta esmena no és la única sol.lució. En el cas de Unidas Podemos, Rosa Medel explicava que donarien suport a esta esmena però també hi havia altres formes de fer-ho.
Des del partit socialista, el diputat Vicent Sarrià, explicava que encara que hi hagueren estudis previs sobre el que s’ha de fer, encara queda un procés per davant per tindre una solució definitiva per a l’ampliació del barranc de la Casella. Cal fer un projecte d’obra i per tant, es pot anar fent des d’altres partides, perquè voluntat política hi ha.
L’acte comptà amb la presència de representants de les associacions veïnals i de totes les formacions polítiques de la corporació encapçalats per l’alcalde d’alzira.
Per part de Vox, el seu representant a l’Ajuntament, Ricardo Belda, va exercir de portaveu del seu partit, ja que no va acudir cap representant de les Corts autonòmiques o generals, per la premura de temps.

Deixa un comentari