Els preus dels cítrics sud-africans quadrupliquen ja el dels valencians

AVA critica que els cítrics sud-africans quadrupliquen ja el preu dels valencians en esta campanya. Les mandarines, clemenvilla i els pomelos de Sud-àfrica es venen a preus que ronden els 4 euros el quilo i els fruiters inunden els lineals en plena campanya.

El president d’esta organització assenyala que és un “autèntic despropòsit”que, “després d’una campanya ruïnosa per als productors valencians en la qualmolts d’ells s’han vist obligats a abandonar la seva explotació, s’haja quadruplicat el preu que paguen els consumidors per aquests productes quan provenen de Sud-àfrica i tenen condicions sociolaborals pitjors que els que es produeixen a la Comunitat Valenciana. Aquesta circumstància demostra clarament la debilitat de la cadena alimentària espanyola i europea i que qui marca el preu no és el consumidor, sinó la gran distribució que usa i abusa dels agricultors.

A més, l’organització adverteix del risc fitosanitari que implica l’entrada massiva de fruita de Sud-àfrica i de la necessitat que es duguin a terme controls exhaustius d’aquests productes a causa de la presència de plagues i malalties com la taca negra que encara no estan a Europa i que podrien causar grans estralls en els nostres cítrics si entressin com ja va passar fa nou anys amb el cotonet de Sud-àfrica.

 

Imatge Valencia Fruits

Deixa un comentari