fbpx

Esta vesprada es presenta la Proposta de llei d’Igualtat Lingüística a Alzira

Compartix la notícia

Acció Cultural del País Valencià presenta esta vesprada el projecte de llei d’Igualtat Lingüística a Alzira. La proposta, inspirada en la llei de política lingüistica catalana i en la llei valenciana d’igualtat LGTBI.

D’esta forma, les empreses estarien obligades a atendre en valencià i s’exposarien a multes d’entre 6000€ i 120.000€ pel seu incompliment.

El projecte de llei d’Igualtat Lingüística reivindica el dret de ser atés en valencià. D’esta manera, les empreses no estaran obligades a parlar la llengua però sí a entendre-la. En cas que una empresa exigisca a l’usuari canviar de llengua s’exposaria a una infracció de fins 6.000 euros. I en cas que hi haja assejatment o intimidació per l’ús del valencià les multes estarien entre els 60.000€ i els 120.000€. L’objectiu segons Diego Gómez és normalitzar la nostra llengua.

Tota la normativa de la llei està recollida al llibre dels tècnics lingüístics Alfons i Francesc Esteve i Gómez al llibre Igualtat Lingüística. Capgirar el desús i la subordinació. Els experts el presentaran esta vesprada acompanyats d’una de les membres de la Junta Directiva de l’ACPV, Anna Oliver Borràs. L’acte serà a les 19 de la vesprada a la Casa de la Cultura.

Compartix la notícia

Deixa un comentari