Finalitzen les obres per salvar el Palau Casassús de la ruïna

L’Ajuntament d’Alzira ha finalitzat les obres de recuperació dels sostres del Palau Casassús. Un treball de recuperació que es duu a terme des del 2015 i al qual s’han destinat cent mil euros. L’objectiu d’esta primera fase era evitar que caiguera un edifici que estava pràcticament en ruïnes. Ara es tracta de continuar rehabilitant els distints habitacles del Palau.

Dins de la intervenció que s’ha dut a terme, cal destacar la demolició de les parts del forjat impropi existent, que ha estat substituït amb tècniques constructives similars a les originals. També s’han recuperat els paviments de ceràmica de la primera planta. Es tracta de ceràmica pintada a mà i que s’ha perdut pel pas del temps, la qual cosa ha suposat utilitzar tècniques similars a les originals i recuperar amb peces ceràmiques els dissenys que disposen de restes.

Cal recordar que este emblemàtic edifici està declarat Bé de Rellevància Local i el seu escut, Bé d’Interés Cultural. El seu origen es remunta al segle XVII, encara que es tracta d’una casa senyorial valenciana de tipologia gòtica dels segles XV i XVI. També cal destacar que durant la intervenció de la primera fase de recuperació d’este palau, es van trobar vestigis àrabs que indiquen l’existència d’una important edificació califal en este edifici. El regidor d’Obres Públiques, Fernando Pascual, ha destacat que es continuarà treballant per a protegir esta peça fonamental del patrimoni alzireny.

Deixa un comentari