Hui se celebra el Consell Municipal de Xiquets i Xiquetes per a elegir nous consellers

Continuen les activitats programades al voltant del Dia Mundial de la Infància. Hui se celebra al Saló de Plens de l’Ajuntament el Ple Extraordinari Municipal per a constituir el nou Consell Municipal de Xiquets i Xiquetes (CMXX) del curs 2022-2023. Serà a les cinc i mitja de la vesprada i en l’acte es farà entrega als xiquets, xiquetes i joves d’un diploma que els acredita com a nous consellers i conselleres.

El consell de primària està format per un o dos alumnes de cada centre de primària de la ciutat, normalment de cinqué i sisé. En total, 16 xiquets i xiquetes passaran a formar part del nou consell de primària. El consell de secundària està integrat per l’alumnat de primer a quart d’ESO. A l’acte d’esta vesprada, huit joves seran nomenats nous consellers i conselleres de secundària.

L’esdeveniment també comptarà amb la commemoració de l’aniversari de la declaració dels drets dels xiquets i les xiquetes, adoptada per Nacions Unides. Els consellers i conselleres de primària llegiran cadascun una frase de la Convenció, i l’alumnat de secundària llegirà els somnis que té per a la ciutat.

D’altra banda, fins al 25 de novembre s’han programat una série de xarrades sobre la Convenció dels Drets dels Xiquets impartides pels consellers i conselleres en els cursos de tercer i quart de primària i primer i segon d’ESO.

Deixa un comentari