fbpx

Ja s’ha posat en marxa la biotrituració de les restes agrícoles

Compartix la notícia

La «preocupació»  del govern local davant la perillositat de cremar les restes de poda  ha fet possible  un  conveni amb la Conselleria de Medi Ambient, per posar en marxa la biotrituració. Un conveni que permet eliminar «gratuïtament» les branques podades de cítrics i fruiters als agricultors que de forma voluntària opten per  este sistema al de la crema. De moment ja hi ha 20 agricultors que s’han beneficiat d’este programa pilot i la prioritat són les zones que envolten els paratges naturals de La Murta i La Casella .

La Cooperativa Alzicoop participa també en aquest projecte aportant els treballadors i contractant la maquinària necessària per realitzar les tasques de trituració . Segons el responsable d’Agricultura, Medi ambient i Transició ecològica és urgent que la trituració passe a ser la pràctica habitual per desfer-se de les restes de poda, especialment en l’època estival quan augmenta de forma considerable el risc d’incendi forestal.

Carreres també ha recordat a més d’ajudar en al prevenció d’incendis la brotrituració comporta altres beneficis per al camp , ja que la matèria orgànica resultant actua de nutrient i manté la humetat de la terra.

trituració poda murta 2 - Alzira Radio notícies d'Alzira Trituració poda murta 1068x712 - Alzira Radio notícies d'Alzira

Imatges Riberaexpress

Compartix la notícia

Deixa un comentari