La 33a edició dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira recupera la presencialitat

240 obres s’han presentat a la 33 edició del certamen literari que lliurarà els seus premis el pròxim 12 de novembre. Patrocinadors i organitzadors han comparegut hui davant els mitjans de comunicació per donar compte de les obres publicades de la passada edició i presentar les jornades i la gala de la 33 edició dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira, uns premis que recuperen la normalitat.

Una normalitat que es traslladarà tant a a la celebració de les jornades culturals al voltant del premis com el sopar de lliurament que tindrà lloc el pròxim 12 de novembre a la sala Rex. Enguany, l’encarregada de conduir la gala serà l’actriu valenciana Débora Esteve, que estarà acompanyada a l’escenari pel trio Woman on Trap. Abans de la gRAN nit, es coneixeran els veredictes del Premi de teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca el 20 d’octubre. També el cinc de novembre es donarà a conèixer l’obra guanyadora del de narrativa infantil Vicent Silvestre i el Premi internacional Enric Solbes d’album il·lustart que patrocina el Consorci de la Ribera. Precisament el president del Consorci destacava l’increment d’originals presentats a este guardó. Salvador Montañana.

L’alcalde d’Alzira ha destacat la tornada a la normalitat dels premis, uns guardons que no són sols un referent per a tot el territori i més enllà. Son un reflexe de la cultura en clau de present i de futur.

El regidor de cultura, Alfred Aranda, ha explicat que les jornades culturals d’enguany estaran referides al Centenari del Gran Teatre. Unes jornades que s’enceten este mateix divendres amb la conferència de Cristian Olivé, el profe rebel, jornades que es prolongaran fins el pròxim 11 de novembre. Aranda ha enmarcat els premis i les jornades en el marc global de la capitalitat cultural valenciana d’Alzira el pròxim any, una capitalitat que es deu també entre altres arguments, al prestigi dels premis.

El director literari de l’editoriAL Bromera, Gonçal Lopez Pampló, ha destacat la bona collita d’enguany, amb 240 obres presentades de les quals 42 s’han presentat al premi de narrativa i 74 al de poesia. Una bona collita amb el rerefons de la pandèmia.

A la presentació dels premis han participat representants de les entitats patrocinadores dels diferents guardons, com ara el representant de la Fundaicó Global Omnium l’escriptor Ferran Torrent, el representant de la Uned i la vicepresidenta de la MancomunITAT Maria Josep Ortega qui ha destacat la implicació de l’entitat en el premi d’assaig.

Deixa un comentari