La CHJ considera el volum d’aigua en els embassaments de la demarcació molt favorable

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer ha valorat com a molt favorable la situació actual del volum d’aigua acumulat en els embassaments de la demarcació. Les precipitacions al llarg de la primavera del 2022 en la Comunitat han fet que el volum d’aigua embassada del sistema Xúquer arribe fins als 1183 hectòmetres cúbics, un registre sols superat en el període entre 2010 i 2014.
Enguany ha sigut un any molt humit, la precipitació acumulada en el any hidrològic d’enguany és ja superior a la del any 2020-2021, que ja es considerà un any humit. El passat any hidrològic es van registrar 522 mil•límetres, per damunt de la mitjana dels últims 31 anys, de 445 mil•límetres.
Enguany, any hidrològic 2021-2022, s’ha registrat una precipitació de 377 mil•límetres, superior a la pluviometria de l’any passat de 327 mil•límetres. A destacar, a més, que el 73 per cent de la precipitació es va produir a partir de l’1 de març sent març, abril i maig els mesos amb més pluja.
La situació és especialment positiva als embassaments de Tous i Contreres, amb un volum acumulat proper al màxim permés per les seues normes d’explotació. Esta situació, amb un volum total dels 9 sistemes d’explotació de 1719 hectòmetres quadrats, permetrà d’acord amb la Confederació atendre sense problemes les necessitats. El reg està per tant garantit i es podrà a més finalitzar l’any hidrològic en els màxims volums acumulats en embassaments permesos per les normes d’explotació, el que proporcionarà seguretat davant possibles crescudes a la tardor.

Deixa un comentari