La Confederació Hidrogràfica del Xúquer preveu la licitació del projecte d’ampliació del Barranc de la Casella l’any que ve

El president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer confirmava ahir el bon ritme dels projectes contra les inundacions del riu. Segons les previsions, el projecte d’ampliació del Barranc de la Casella podria licitar-se l’any que ve. Eixa és la situació a pocs mesos del venciment del contracte de dos anys que la Confederació té per a prioritzar actuacions contra les inundacions a Alzira i Carcaixent.

Entre els projectes que poden avançar més ràpidament, hi ha la mota que protegirà Cogullada del Barranc de Barxeta, ja que esta actuació no necessita avaluació ambiental. En canvi, la desviació del llit del Barxeta perquè desemboque directament en el Xúquer sí que té avaluació ambiental i, per tant, ha de tramitar-se abans de l’aprovació del projecte i la licitació del Ministeri.

Altres projectes a l’espera de confirmar que no necessiten tramitació ambiental són l’ampliació del Barranc de la Casella i la zona de laminació en el curs final del Barxeta. Projectes que la Confederació preveu tindre acabats després de l’estiu i que podrien licitar-se l’any que ve, tal com explicava el president Miguel Polo.

Deixa un comentari