La Generalitat exigirà el certificat Covid en oci i hostaleria el 3 de desembre

En menys d’una setmana, el passaport Covid serà necessari per a accedir a restaurants i locals d’oci de la Comunitat Valenciana. El president de la Generalitat, Ximo Puig, va anunciar ahir que s’exigirà el certificat Covid en oci i hostaleria a partir del 3 de desembre, coincidint amb el pont de la Constitució. La mesura encara necessita de l’aprovació del Tribunal Superior de Justicia, que fins al moment no ha refutat cap de les restriccions sanitàries proposades per la Generalitat.

La intenció és que siga necessari estar vacunat o tindre una prova negativa per a entrar en restaurants, discoteques, hospitals o residències des del pont de la Constitució i fins a passades les festes nadalenques. Per aixó, es demanarà el passaport Covid en bars i restaurants amb un aforament superior a 50 persones. Així com, en locals d’oci, tot tipus d’esdeveniments, activitats recreatives i festivals o en visites a hospitals i residències.

El passaport Covid pot acreditar-se de tres formes: amb la pauta de vacunació completa, presentant PCR negativa feta en les últimes 72h o test d’antígens en les últimes 48h. També haguent superat la malaltia en els darrers 6 mesos si es presenta la diagnosi mèdica.

El món de l’hostaleria i l’oci ha estat un dels sectors més afectats a nivell econòmic amb la pandèmia. Per aixó, alguns hostalers d’Alzira, ho tenen clar, no volen donar pases enrere i valoren positivament que es demane el passaport Covid per a contenir els contagis. Davant la nova normativa, que entrarà en vigor en una setmana, l’hostaleria alzirenya comença a preparar-se.

Fausto Clemente, del Grup Natura, considera el passaport covid com una garantia per a protegir l’hostaleria i per a frenar un virus, que diu ja ha costat prou de vides i de diners. Una opinió compartida amb altres companys i companyes del sector. Clemente explica que, este matí, ja s’han reunit amb l’empresa de seguretat GFS per a adaptar els controls.

Mesures que, explica, paguen la pena.

Deixa un comentari