La Murta i la Casella tornen a obrir després d’un cap de setmana marcat pel foc

Els paratges naturals de la Murta i la Casella tornen a obrir després d’un cap de setmana marcat pel risc de foc. El Centre de Coordinació d’Emergències informà ahir de la fi del nivell 3 de preemergència per risc elevat d’incendis, això després que l’AEMET donara per finalitzada l’onada de calor al territori. Tanmateix, les condicions ambientals han obligat el voluntariat ambiental alzireny a fer un reforç especial de vigilància als nostres senders i camins forestals.

Focs com l’iniciat a la localitat castellonenca d’Azuebar el passat dissabte i que va assolar un dels pulmons de la Comunitat valenciana com és la Serra d’Espadà, han deixat imatges desoladores. Per sort, el foc va donar treva esta setmana a la comarca de la Ribera, desprès de l’extinció de l’incendi de Rafelguaraf. Tanmateix, durant este cap de setmana, tots els dispositius de vigilància de les administracions públiques implicades, Generalitat Valenciana, Diputació i Ajuntament d’Alzira han intensificat els treballs per a possibilitar la detecció immediata de conats d’incendis. També ho han fet els voluntaris ambientals d’Alzira. Escoltem el seu coordinador, José Luis Allemany.

L’equip de ambiental continuen la vigilància amb normalitat. Allemany explica que no cal baixar la guàrdia ja que finals d’agost i principis de setembre són moments amb elevat ris d’incendi en tant que és quan la terra està més seca.

Deixa un comentari