La Ribera en Bici – Ecologistes en acció veuen amb preocupació la COP27

La 27ª Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic s’està celebrant actualment a Egipte. El col·lectiu alzireny la Ribera en Bici – Ecologistes en Acció ha manifestat la seua preocupació per un acte que té com a principal patrocinadora a The Coca-Cola Company, la transnacional que més plàstic fabrica i llança al món.

Els organismes científics de l’ONU, el PNUMA i l’IPCC, conclouen en els últims informes que durant esta dècada hem de reduir el consum de combustibles fòssils almenys a la meitat per no superar la pujada de temperatures de 3ºC globals, que convertirien la península en un desert. Des de Ribera en Bici assenyalen que el sector del transport és el que més gasos d’efecte hivernacle llança a l’atmosfera i que existixen mesures factibles per a controlar estes emissions.

Proposen reduir la velocitat màxima a 100 km/h, ja que a partir dels 130 km/h els motors consumixen un 30 o 40% més de combustible per als mateixos kilòmetres recorreguts. A més, a 130 km/h un accident és el 69% més mortal que el mateix accident a 100 km/h. Altres propostes passen per eliminar les subvencions als combustibles com el petroli, que s’està acabant, i consumir producte local. Pedro Domínguez, portaveu de Ribera en Bici – Ecologistes en acció, posa l’esperança en els col·lectius de base i convida a unir-se a la concentració pel clima que se celebrarà a la Plaça de la Verge de València el dissabte 12 a les sis de la vesprada.

Deixa un comentari