La Ribera reivindica els Camins escolars a La Setmana Europea de la Mobilitat

Hui s’enceta La Setmana Europea de la Mobilitat sostenible, una campanya dirigida a sensibilitzar, tant als responsables polítics com a la ciutadania, sobre les conseqüències negatives que té l’ús irracional del cotxe a la ciutat, tant per a la salut pública com per al medi ambient. Una de les iniciatives que està en les mans de totes i de tots és la dels camins escolars. És a dir, tornar a anar a escola a peu, i en este cas, fins i tot els pediatres entenen que té importants beneficis per als xiquets i xiquetes.

Una de les iniciatives que es promou des de Salut Pública de la Ribera en este sentit és la creació de rutes segures perquè els xiquets i xiquetes vagen a l’escola a peu i que anomena Camins escolars. Una iniciativa que es duu a terme a diversos centres de la Ribera i en Alzira es fa al centre Federico Garcia Sanchiz. Una iniciativa que es vol estendre a més centres i és que per a molts xiquets, fer el trajecte a l’escola a peu és l’únic exercici que fan al dia. I a més els beneficis, segons els pediatres són moltíssims per a la salut. HO explica la infermera de salut Pública, Amparo Rodenas.

En este sentit, perquè estos projectes s’estenguen, cal que s’implementen mesures per a fer rutes segures pels carrers i la implicació de tota la comunitat escolar, ampes, centres i també l’administració. Rodenas explicava alguna de les mesures.

Deixa un comentari