La taronja serà la protagonista esta setmana en la nova iniciativa de IDEA

Alzira acull esta setmana, per primera vegada, l’ ESPAI TARONJA, un espai reivindicatiu de la importància que, per a esta comarca i per  a la ciutat, ha tingut i té el cultiu de la taronja i del camp en general dins de la vida diària, de l’economia i la cultura local .

Xarrades, actuacions, cinema i menús als restaurants serviran per donar relleu al nostre producte més típic.

Al llarg de quatre dies s’exploraran les possibilitats que poden servir per mantindre’l d’una forma digna, rendible, potenciant una marca de qualitat pròpia de la comarca i el seu coneixement i consum local, fent constància de la qualitat de les actuals produccions i de la concepció d’una alimentació ecològica, saludable i sostenible en el context del segle XXI i les noves concepcions agroalimentàries. La iniciativa arranca este dimecres al mercat ecològic d’Alzira i naix de la idea de la cooperativa La Vall de la Casella.

Suc de taronja, tallers de degustació, decoració temàtica als comerços, una volta en bici i xerrades seran algunes de les activitats que al llarg de quatre dies posaran en valor la taronja. La primera edició compta amb el suport de diferents sectors comercials de la ciutat, els restaurants, grups ecologistes i l’Ajuntament d’Alzira, que a  través de l’Agència de Desenvolupament local ha programat uns dies per gaudir de la terra.

Deixa un comentari