La UE aprovà ahir el tractament en fred per a les taronges de tercers països

La Unió Europea aprovà ahir de nou el tractament en fred per a les taronges importades de tercers països que tenen la plaga de la “falsa arna”. D’esta manera la Comissió Europea fa cas a la seua pròpia Autoritat de Seguretat Alimentaria, que el passat estiu ja va advertir de l’alt risc de que la plaga s’instal•lara a la Unió Europea si no s’adoptaven mesures.
L’aprovació serà publicada pròximament en el Diari Oficial de la Unió Europea i entrarà en vigor este pròxim mes de juny mitjançant un període transitori per a esta campanya de l’hemisferi sud i una doble alternativa de tractament en fred a partir de la següent. Les associacions agràries han celebrat esta iniciativa que venien demanant des de fa anys i que, després de que s’eliminara del debat a la Comissió esta setmana, no pensaven que s’anara a aprovar.
El tractament en fred consta del transport de la producció refrigerant-la ja siga en un viatge de 16 dies entre 0 i -2 graus i un altre de 21 dies entre 0 i 2 graus. Un fet positiu per a la citricultura valenciana que es vorà menys afectada per plagues.
Tot i això, recorden que no es tracta de totes les mesures que des del camp valencià s’han demanat ja que també volen que s’aplique la mateixa restricció en mandarines i pomelos i que el tractament siga l’especificat per l’Agència Fitosanitària Europea.

Deixa un comentari