La Unió de Llauradors analitza fruita de Sud-àfrica i Mercosur amb restes de pesticides prohibits

La Unió de Llauradors fa públic analítiques realitzades en laboratori que revelen que Sud-àfrica i Mercosur empren en els seus cítrics pesticides l’ús dels quals està prohibit a la Unió Europea. D’esta forma es confirmen les sospites denunciades el mes d’abril passat pel sindicat agrícola.

Esta organització ha comprat cítrics procedents de Sud-àfrica i Mercosur i els ha portats a un laboratori de la Comunitat Valenciana autoritzat tant per la Conselleria de Sanitat Pública com la d’Agricultura per a analitzar-los. Les proves analítiques són contundents i entre altres substàncies es troba la carbendazima que és tà prohibida a la UE des de juny de 2016. També destaquen estes proves que els cítrics de Sud-àfrica analitzats posseeixen fins a set matèries actives de pesticides, la qual cosa posa de manifest que són menys sostenibles des del punt de vista mediambiental que els nostres.

Després d’esta confirmació, LA UNIÓ es posarà en contacte amb les cadenes de distribució i supermercats perquè rebutgen aquells cítrics dels seus proveïdors que continguen matèries actives de pesticides que no es poden emprar en l’àmbit de la Unió Europea.

Categories El Camp

Deixa un comentari