La Unió de Llauradors preveu un descens del 35 per cent en la pròxima campanya del caqui

Des de l’organització agrària esperen unes 280.000 tones de producció, una xifra prou més baixa que la normal que s’explica per les gelades dels últims mesos.
Les gelades han provocat la caiguda de moltes flors i fruits. També l’abandò de camps per la falta de rendibilitat ha crescut. Si des de l’any anterior s’ha reduït un 4 per cent la producció als vivers homologats, la baixada de la producció respecte de fa dos anys és del 80.
Diferents operadors comercials, davant les previsions d’una collita molt inferior intenten accelerar les compres de fruita en camp per no quedar-se sense producte. Els primers preus que s’han oferit se situen en una mitjana d’entre 33 i 55 cèntims el quilo. Un preu sols un 14 per cent superior al de la campanya anterior. Per este motiu des de la Unió de Llauradors han recomanat als agricultors esperar per a vendre.
El temporal a finals d’abril ha causat moltes pèrdues en el camp. Hi ha parcel•les on hi ha fins i tot un 100 per cent perdut. Tot i això, sols tindran cobertura de l’assegurança aquells danys que resulten de manera clara originats per les gelades.
La consideració que fan les assegurances és que els arbres que no tenien les fulles gelades no estaven afectats per la gelada. D’esta manera encara que molts camps hagen tingut els seus fruits gelats a ulls d’estes empreses no s’havien gelat i per tant no reben indemnització.
Per este motiu, la Unió ha demanat a la Conselleria d’Agricultura una línia d’ajudes extraordinàries per a totes les persones que tenint pòlissa d’assegurança en vigor a per al 2021-2022 es quedaran sense indemnització per la mala adequació del sistema assegurador actual.

Deixa un comentari