La Unió de Llauradors reclama que es complisca la Llei de Cadena Alimentària

La Unió de Llauradors reclama a l’Agència d’Informació i Control Alimentaris que investigue les possibles vulneracions en contractes de cítrics de la Llei de la Cadena Agroalimentària. El sindicat agrari reclama a l’AICA, organisme autònom de adscrit al Ministeri d’Agricultura, que revise si els preus que han percebut els productors de taronges han estat per baix dels costos de producció.
Des de la Unió expliquen que el preu de la taronja pagat als productors ha sigut d’entre 0,09 i 0,14 cèntims per quilo; molt per davall dels costos de producció de 0,30 euros el quilo. De certificar-se, este fet seria un incompliment de la Llei de Cadena Alimentària, que obliga a pagar els productors en un preu superior del de producció per a evitar pèrdues.
La Unió destaca a més que l’Agència d’Informació i Control Alimentaris te capacitat legal d’actuar a través del Programa General de Vigilància en cas de situacions com la que s’ha produït al llarg de la campanya i que esperen que actue en esta situació.

Deixa un comentari