fbpx

L’Ajuntament d’Alzira donarà incentius a la ciutadania per reciclar

Compartix la notícia

El plenari de l’Ajuntament d’Alzira va aprovar la posada en marxa d’un sistema de màquines de reciclatge que permeten recollir un volum de residus plàstics i llaunes major i que, a més, també tinga incentius per a les persones que practiquen el reciclatge. La proposta va ser iniciativa de Ciudadanos, que finalment la va presentar de manera conjunta amb l’Equip de Govern. Tots els grups polítics donaren suport a la moció que fou aprovada per unanimitat.

La Unió Europea pretén arribar a un reciclatge del 70 % dels residus en l’any 2030 i en el cas dels envasos el percentatge s’eleva fins al 80 % .

Una forma d’incentivar el reciclatge és la col·locació de màquines on els ciutadans puguen dipositar els envasos a canvi d’incentius que poden ser en forma de descomptes a l’hora de comprar en la ciutat, en els espectacles culturals que programe l’Ajuntament o en un preu que es fixe per cada envàs recollit.

El regidor de Serveis Públics ha aplaudit la iniciativa de Ciudadanos per a la instal·lació de màquines de recollida d’envasos i ha recordat la importància que té posar-se d’acord tots els grups a l’hora de millorar la recollida i el reciclatge de residus.

D’altra banda, el regidor de Medi Ambient, Agricultura i Transició Ecològica , Pep Carreres ha recordat que fa diverses dècades que estem en retard en l’aplicació de mesures de reciclatge, per això cal anar donant passos en eixe sentit, encara que es tracte d’accions aïllades com la col·locació d’estes màquines.

Compartix la notícia

Deixa un comentari