L’Ajuntament d’Alzira premiarà a empreses que reduisquen residus

L’Ajuntament d’Alzira convoca un premi per a guardonar empreses que possibiliten la reducció de residus sòlids i fomenten l’economia circular. Sis empreses de la comunitat seran premiades en este certament econòmic que finança la Universitat de Beirut.

Gràcies al projecte europeu MED-InA, la Universitat Americana de Beirut (Líban) ha seleccionat al consistori alzireny per a actuar com una incubadora de negocis, que permetrà seleccionar i formar a quatre empreses per a desenvolupar i implementar serveis i productes innovadors centrats en l’economia circular i la gestió de residus en la Comunitat Valenciana.

La iniciativa pretén reduir dràsticament les els residus, ja siga mitjançant alternatives als productes d’un sol ús, la reutilització d’objectes quotidians, el compostatge o també la classificació i reciclatge. En este sentit, els sectors que poden estar involucrats en este projecte són el de la gestió de residus, l’economia circular, la lluita contra el desaprofitament d’aliments, la transformació de residus i l’ecoinnovació i ecodisseny. El 19 de novembre tindrà lloc una primera presa de contacte amb els potencials interessats en línia, que s’hauran d’inscriure en l’agència Idea. Entre el 22 de novembre i el 22 de desembre, emprenedors de tota la Comunitat Valenciana podran presentar les seues candidatures, que seran valorades. I a partir de gener s’iniciarà la formació d’estes empreses. Finalment es premiaran 4 empreses. Diego Gómez, alcalde d’Alzira.

El més destacat de la iniciativa és el procés de suport posterior a les 4 empreses guanyadores gràcies a un complet programa basat en serveis generals, formació i tutoria. El programa compta amb la col·laboració entre l’Agència Local (Idea) i altres entitats com el CEEI València, la Cambra de Comerç de València i EDEM-Escola d’Empresaris. El projecte està finançat al 100% per la Universitat Americana de Beirut.

Deixa un comentari