L’Ajuntament ha demanat ajudes per a recuperar la Vila

Compartix la notícia

La direcció territorial de cultura i patrimoni de la GVA es compromet a estudiar les propostes de recuperació de la Vila de l’Ajuntament d’Alzira. En concret, la millora de l’accessibilitat al consistori i la reparació de la Torre de Santa Caterina. També es contempla la possibilitat de dur a terme el projecte arquitectònic guanyador del concurs Driehaus de recuperació del Portal de Santa Maria.

Totes estes propostes les ha fetes l’Ajuntament de manera presencial al cap de secció de la direcció territorial de cultura i patrimoni Ximo López que va visitar ahir la nostra ciutat i es va reunir amb l’alcalde Diego Gómez, la regidora d’urbanisme, Sara Garés i la regidora de patrimoni, Isabel Aguilar. Junts han parlat de la millora d’accessibilitat a l’edifici de l’Ajuntament amb un accés a minusvàlids, la protecció de les portes i la recuperació de les finestres.

A més, han visitat l’església de Santa Caterina per a comprovar els desperfectes que pateix la Torre de l’Agulla. Des del consistori expliquen que fa 6 mesos es va sol·licitar a l’arquebisbat la necessitat d’una rehabilitació d’esta Torre davant la possibilitat de possibles despreniments per les pluges o els moviments sísmics.

L’última de les propostes que s’han tractat amb el cap de secció ha sigut la referent al projecte de recuperació de l’antic del Portal de Santa Maria, seguint la proposta dels arquitectes sevillans Elena Jiménez i Abelardo Linares, guanyadors del concurs d’arquitectura organitzat per la fundació Richard H. Driehaus. Per a fer realitat esta proposta, el consistori necessita del suport de l’Administració autonòmica (ja que es tracta d’un bé d’interés cultural) i d’un finançament per part del Ministeri de Foment. Escoltem l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez en l’informatiu.

      informatiu-migdia-28-d-agost-2020_md_55794598_wp_1
Ir a descargar 

Compartix la notícia

Deixa un comentari