fbpx

L’alcalde d’Alzira presenta les mesures econòmiques que va a posar en marxa l’AjuntamentÀudio 

Compartix la notícia

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha presentat en roda de premsa el primer paquet de mesures que l’Ajuntament posarà en marxa, per fer front a la crisi econòmica i social provocada per COVID-19.
Este paquet de mesures està valorat amb 700.000 euros, entre les quantitats no recaudades per ajornamets i exoneracions, i les aportacions extraordinàries per a fer front a l’emergència.
Gómez ha explicat la posada en marxa del Pla d’Emergència Social, dissenyat pel departament de Serveis Socials i en aliança amb organitzacions com Creu Roja. Reforcen els fons per a menjador a casa i catering social.
També s’ha parlat de la creació d’un Fons Social d’Emergència per l’adquisició d’aliments bàsics i frescos, mitjançant bons de compra per a les famílies en els nostres supermercats. Este fons s’enceta amb les aportacions econòmiques dels grups polítics, que suposen 12.500€, aportacions individuals i voluntàries dels regidors, particulars i col·laboració de supermercats de la ciutat. Per a portar endavant esta mesura es comunicarà el compte corrent, gestionat per serveis socials al que es poden fer aportacions.
L’Ajuntament adquirirà 30 tauletes digitals i targetes wifi per a combatre l’escletxa digital de les famílies, complementant l’ajuda de la Conselleria.
Pel que fa a Propostes laborals, s’ha a anunciat la creació d’un Nou Pla de Famílies, amb perspectiva de contractació per part de l’Ajuntament prioritàriament de persones sense ingressos i aturats, per a 6 i 12 mesos. Es finalitza el pla anterior. S’estudiaran subvencions directes als negocis que contracten aturats quan comencen a recuperar normalitat.
Pel que fa a les propostes de suport al comerç local, es reforça la campanya Alzira Comerç Viu de venda a domicili, durant l’estat d’alarma i confinament social. Es posa en funcionament el projecte Alzira Unida, de venda en línea i a domicili. L’Ajuntament donarà suport, facilitant la plataforma informática i el servei a domicili.
Pel que a les mesures econòmiques, s’ha parlat de l’exoneració i/o compensació de la taxa d’ocupació de via pública de 2020 per als bars i restaurants. Afecta a 125 negocis.
Exoneració del cànon de les contractacions d’immobles i bars municipals.
Reducció de la taxa del mercat ambulant per al periode de 6 mesos.
Convocatòria de subvencions directes de 300 euros per ajudar a reiniciar l’activitat econòmica i comercial dels negocis i empreses de la ciutat. Afecta al voltant de 850 negocis i una quantitat d’uns 300.000€
Tornar rebuts de 3 mesos dels abonaments dels usuaris de les instal·lacions esportives municipals.
Este conjunt de mesures han estat elaborades per l’equip de treball de tècnics municipals “El dia després” i consultades amb la Junta de Portaveus.
D’altra banda, les mesures es presentaran al Consell Econòmic Social i el Consell de Comerç ,que serà convocat el proper dimarts.
En un termini d’entre 15 o 20 dies es posarà en marxa un nou paquet de mesures.

Si vols escoltar l’informatiu complet:

      informatiu-migdia-17-d-039-abril-2020_md_50115099_wp_1
Ir a descargar

Compartix la notícia

Deixa un comentari