fbpx

Les 160 espècies de vertebrats d’Alzira les trobem al catàleg que s’ha presentat hui

Compartix la notícia

Les  160 espècies de vertebrats d’Alzira s’han recollit en un catàleg a càrrec de La Granja de Bitxos. La nostra ciutat és rica sobretot en aus, especialment en rates penades però també en amfibis, mamífers i rèptils. L’objectiu d’este catàleg, encarregat per l’Ajuntament d’Alzira a l’associació, és mostrar la biodiversitat que tenim a la nostra ciutat i la importància de protegir-la.

En el Dia Mundial de la Vida Silvestre, el regidor de Medi Ambient, Pep Carreres, i Antonio Rubio, de la Granja de Bitxos, han presentat el primer catàleg d’espècies de la nostra ciutat. La biodiversitat que tenim es dividix en un 50% d’aus, un 21% de mamífers, un 11% de rèptils, un 3% d’amfibis. Les aus, especialment les orenetes i les rates penades, són espècies molt importants perquè eviten les plagues de mosquits. “A la nostra ciutat, a banda d’estes 160, tenim moltes més altres espècies però seria impossible identificar-les totes”, ha afirmat Rubio.

D’altra banda, Antonio Rubio ha explicat que !els amfibis són l’espècie que més hem de cuidar perquè és la més sensible al canvi climàtic i a Alzira falten punts d’aigua on estos animals puguen viure”. Pel que fa a espècies invasores, Rubio ha explicat que “els gats domèstics abandonats al carrer són la principal perquè s’alimente d’insectes i fan un forat enorme”. El regidor de Medi Ambient ha assegurat que “esta acció forma part de la batalla educativa en medi ambient que vol dur-se a terme per part de l’Ajuntament d’Alzira”.
Si vols escoltar l’informatiu complet:

      informatiu-migdia-3-marc-2020_md_48458250_wp_1

Ir a descargar

Compartix la notícia

Deixa un comentari