fbpx

Les mascotes no transmeten la Covid-19

Compartix la notícia

Les mascotes no transmeten la Covid-19. La ciència afirma que no existix cap evidència de què els animals puguen actuar com a portadors del virus. No obstant això, sí que poden actuar com qualsevol utensili que passe per diverses mans. Per tant, cal netejar-los sovint i llavar-nos les mans després de tocar-los. Recordem que estan permesos els passejos a gossos de manera breu i individual. Això sí, és recomanable netejar-los les potes una vegada pugen a casa.
En l’espai Animalades d’Alzira Ràdio, el veterinari Adolfo Castells ens ha aclarit una sèrie de dubtes sobre com es deu actuar amb les mascotes en el període de crisi sanitària que estem vivint. Castells ens ha explicat que les persones positives en el virus no deuen fer-se càrrec dels animals, ni tampoc tocar cap dels utensilis que s’utilitzen per cuidar-los, com ara els bevedors o les pintes. A més, ha indicat que si una persona infectada toca a la mascota i després altres persones també la toquen, podrien infectar-se.
D’altra banda, el veterinari ha explicat que les clíniques veterinàries estan obertes, però s’han pres mesures de precaució. En el cas de la seua clínica, sols hi ha un veterinari un auxiliar de matí i uns altres de vesprada. De moment, no s’han produït problemes pel que fa a l’acumulació de gent a la clínica. Tot i això, sí que hi han hagut retards en la distribució d’alguns medicaments.

Si vols escoltar l’informatiu complet:

      informatiu-migdia-18-marc-2020_md_49055348_wp_1

Ir a descargar

Compartix la notícia

Deixa un comentari