fbpx

L’Hospital Universitari de la Ribera ha acollit el XI Curs Bàsic de Cirurgia Endoscòpica

Compartix la notícia

L’Hospital Universitari de la Ribera ha acollit esta setmana el XI Curs Bàsic de Cirurgia Endoscòpica, amb el qual una quinzena de metges residents de tota la Comunitat Valenciana s’han entrenat en el maneig de la cirurgia laparoscòpica. Avalat per l’Associació Espanyola de Cirurgians (AEC), este curs s’ha programat en un total de 19 hospitals de tota Espanya, amb l’objectiu que residents de primer any en Cirurgia General i Digestiva coneguen esta tècnica quirúrgica mínimament invasiva.

Per a això, al llarg de 3 dies s’han programat sessions teòriques i un bloc de classes pràctiques, que inclouen l’entrenament amb pelvitrainers (simuladors quirúrgics) per a cirurgies d’hèrnia inguinal, vesícula, còlon o apèndix. En paraules del facultatiu del Servei de Cirurgia General i Digestiva de l’Hospital d’Alzira i coordinador del Curs, Francisco Javier Blanco, la via laparoscòpica permet dur a terme intervencions quirúrgiques, a través dels orificis naturals o de xicotetes incisions realitzades a este efecte, la qual cosa evita les cirurgies obertes i accelera la recuperació del pacient; per això, és fonamental la formació dels futurs professionals en esta mena de tècniques.

Segons Blanco, “este curs és molt complet, ja que conjuga teoria i pràctica, la qual cosa beneficia els residents en la seua formació”. En este sentit, la part teòrica inclou l’anàlisi de vídeos sobre by-pass gàstric, hèrnia inguinal, obstrucció intestinal o cirurgia transanal, i la part pràctica integra entrenaments amb el mateix instrumental que en un futur utilitzaran els residents en la seua labor quirúrgica diària.
Pots escoltar l’informatiu complet:

      informatiu-migdia-28-febrer-2020_md_48334062_wp_1

Ir a descargar

Compartix la notícia

Deixa un comentari